啊呀!

Ojsan, jag har visst försummat er en aning, ber om ursäkt för detta, har dock inte glömt bort er. Jag går omkring och har lite smått dåligt samvete hela tiden för att jag inte skriver något på min lilla blogg. Samtidigt så känner jag i stort sett hela tiden att jag inte har något att skriva om (vilket ni redan vet eftersom jag skriver att jag inte har något att skriva om hela tiden)(ber även om ursäkt för detta :D ) hur som, så kände jag att det var lite dags idag plus att jag vill helst smita ifrån att plugga på kinesiska så mycket det bara går. Vi har nämligen midterms denna vecka som börjar redan imorgon. Imorgon vid 2 tiden har jag 口语考试 alltså spoken test vilket jag hittentills inte övat ett litet piss på. Dock så tror jag och hoppas jag att det ska vara det lättaste av dem, det provet jag är absolut mest nervös för är listening. Denna terminen har nämligen listening varit grymt mycket svårare än vad det va förra. Jag behöver faktiskt koncentrera mig nu för tiden vilket jag inte alls behövde då, vilket egentligen är bra men man blir ju bra mycket tröttare och tycker att det är otroligt mycket tråkigare när man inte kan svaren hela tiden. Både listening och reading prov har jag på onsdag ("jag" säger jag hela tiden såklart har Caroline det med...), och den dagen ser jag inte fram emot alls. Kommer att vara helt slut då, men sen är det i alla fall över och det är ju alltid något. Sedan är det dags att börja plugga till HSK testet som är den 10 maj. HSK står för Hanyu Shuiping Kaoshi vilket betyder Kineisk Nivå Test, typ. Det är lite mer av en nivå sättare som man faktiskt även kan använda i verkligen livet sedan. Detta kan man alltså ha med i sitt CV och förhoppningsvis kommer jag kan kunna använda det även på universitetet i Sverige. Jag har nämligen planerat att vara så ambitiös att försöka få till det på något sätt så att jag kan få fortsätta mina studier hemma i Sverige sedan. Vi får se hur det går med det, men det är i alla fall planen nu. När jag ändå varit här och pluggat i ett år vill jag ju inte att allt ska gå till spillo direkt.
 
Det va skolan det!
 
Igår åkte våra seglar-kompisar som har varit här i en vecka och hälsat på vilket såklart va jätteroligt! Lite konstigt att inte se dem i en segelbåt, men vi är alla vana vid att bo på en liten trång yta så det gick så bra så trots allt! :) Vi hann faktiskt visa dem allt som är värt att visa innan de åkte hem, mamma va en flitig guide medan jag och Caroline gick i skolan. Känns faktiskt inte som att jag hann umgås så mycket med dem på grund av det vilket va väldigt tråkigt, men med tanke på midtermsen så behövde vi faktiskt gå i skolan förra veckan ändå.
 
Hemma hos er förstår jag att lovet har varit fint, och att ni har haft fantastiskt fint väder de senaste dagarna, KUL! Det har vi inte här, här är det cirkus 15 grader, blåst och kallt. Usch vad vi fryser, men snart kommer väl sommaren med dess 35 och jag klagar på detta så jag vågar inte riktigt säga något.
 
Nu tror jag att jag har tickat av de flesta boxar om vad man ska skriva. Jag har inte tagit några bilder på sista tiden dock så en bild blir det tyvärr inte idag. Ska försöka bli bättre på det igen. (Förlåt för detta också :) )
Hoppas ni har det bra där hemma, vi hörs nog när vi hörs antar jag.
Puss och kram! :)
Kul att få prata lite med er igen förresten!
 
 

RSS 2.0