Dagar som går i ett.

Sista veckan i skolan nu då. Skönt äre ju. Sen är jag ledig en lite stund innan det börjar igen. Troligtvis går inte kursen som börjar nu i höst lika fort fram, man kanske kan få slippa komma hem helt slut efter varje lektion. Imorgon är provet som vi har övat inför, det ska tydligen vara ett muntligt prov i 3 delar. Först ska man snabbt introducera sig själv. Säga typ, "Hej, jag heter Frida. Jag är en svensk utlandsstudent. Jag är 20 år gammal. Mina hobbys är att shoppa och spela musik - Nihao, Wo jiao Frida. Wo shi liuxuesheng Ruiden. Wo 20 sui. Wo de aihao shi dongxi he wanr yinyue". Det är det jag har bestämt mig för att säga. det räckte med 5 meningar nämligen. Jag kanske slänger in lite om min familj också, men vi får se. Andra delen går ut på att läraren ställer frågor som jag helt enkelt ska svara på. Den tredje och sista delen består av att läraren ska säga svar som jag sedan ska forma frågor utav/till. Det hela ska vara i cirka 10 min, det får räcka tycker jag. Håll tummarna för att det ska gå vägen!
Det är i alla fall vad jag ska göra imorgon.
Igår visade vi David vår lilla lunchställe, eller det ena av dem i alla fall. Det som ligger på Anfu Lu. Efter det va det återigen dags att åka till METRO och veckohandla. Så spännande. Men vi titta in lite snabbt på fiskavdelningen denna gången, vilket vi inte gjorde förra gången. Lite spännande va det ju.
Såhär låg alltså fiskarna helt öppet, inte bakom en disk eller något. Bara att plocka som grönsaker typ :)
Jupp, ni ser rätt. Det är paddor på bilden, levande sådana. Bara att stoppa ner i sin påse och ta med hem. Tror det va kilopris på dem för er som undrar. Sugen?
Där har vi då alltså 100 åriga ägg som man kan köpa i en karton. Det fanns även de som hade Fine Food stämpel på, troligtvis ännu finare än just dessa.
Måttligt road Frida påväg hem. Redigt trött och lite småhungrig och då bestämmer sig David för att vara lite småkäck och ta kort. Inte på humör!
Det va gårdagen det. Idag efter skolan hade jag lovat David att åka och titta på the Bund för att ta lite kort. Så det fick jag ju göra då, trots att jag hatar denna värmen.
I väntan på taxin... Räcker ju att säga till i receptionen (japp en sådan har vi) så tar det cirka 10 min så står det sedan en taxi utanför!
Det gick relativt bra ändå. Vi åkte taxi in, sedan tog vi lite kort på skylinen. Gick upp Nanjing Lu på vägen svalkade vi av oss inne på hotellet Peace nånting nånting hotell (första etappen) sedan fortsatte vi upp mot Forever 21 där vi gick in. Jag råkade komma ut med 4 stycken plagg igen. Hehe, tråkigt... 
Jupp, så blev det. Nu blir det mat och sedan ska här pluggas kinesiska, det kanske hinns med ett litet simpass också. Nu ska här börja tränas alltså!
Puss och godnatt. Vi hörs kanske imorgon!

RSS 2.0